Tat

Tarihçesi binlerce yıl öncesine dayanan Samsunmutfak kültürü bakımından sadece Karadeniz Bölgesi izlerini taşımaz; aynı zamanda Anadolu, Balkan ve Kafkas yöresi tatlarını da sunar. Bu bağlamda yabani otlar, sebze ve hamur işleri ile yapılan yemeklerin yanı sıra balık, tavuk, ördek ve kaz etiyle son derece zengin menüler sunmaktadır. Karadeniz bölgesinden aşina olunan karalahana çorbası, karalahana dolmasıfasulye turşusu, fasulye kavurması ve mısır unundan yapılan kuymakSamsun’da da tadabileceğiniz lezzetler arasında yerini almıştır. Bununla birlikte Bafra ve Terme ile özdeşleşmiş Samsun pidesi; kaz, hindi, ördek ya da tavukla yapılabilen tirit yemeği; genelde düğünlerde yapılan keşkek ile Çarşamba kıvratması da yine yöresel mutfağın en bilinenleri arasında sayılmaktadır. Tadına doyamayacağınız onlarca seçenek içerisinde, yolu Samsun’a düşenlerin tatmadan kesinlikle dönmemeleri gereken lezzetlerin başında Çakallı menemeniSamsun pidesikaz tiridiLâdik et tandırıYakakent balığı ve mantısıBafra nokulu ve Terme limonatası gelmektedir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.