Samsun'un Lezzetlerini Keşfedin!

Samsun'un
Lezzetlerini
Keşfedin!

Samsun’un geleneksel mutfağında lahana, mısır, kuru fasulye ve hamur işi yiyecekler ile deniz ürünleri(Çoğunlukla hamsi, mezgit, palamut, istavrit ve barbun) ağırlıklıdır. Karadeniz Bölgesi yöresel yemek kültürünün de etkilerini taşıyan Samsun mutfağı, sebze ağırlıklı yemekleri pişirmeyi sever. Bunun yanında, kümes hayvanları(kaz, tavuk, ördek) yörenin beslenme kültüründe önemli bir yer tutar. İlçe ilçe değişen ve kendine has lezzetleri yansıtan açık ve kapalı pideler, Samsun halkının hafta sonu kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir. Samsun yöresel mutfağında fasulye diblesi, turşu kavurması, karalâhana dolması, mısır çorbası, tirit, keşkek, ekşili, kaz asması, katık böreği, içli mantı, kapalı kıymalı pide ve fındıklı baklava ile kıvratma ve nokul çeşitleri en dikkat çeken yemeklerdendir. Samsun mutfağında doğada yetişen bitkilerden yapılan yemekler de önemlidir. Kırçan, kaldırayak (galdirik), madımak ve largon gibi bitkilerle yapılan kavurma ve çorbalar, Samsun yöresinin sevdiği tatlardandır.

Why choose us 🙄
-
Unique destination
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words.
-
Worth of money
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words.
-
Wonderful places
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words.
Top Reviews 😍 for cleva



