Yakakent Mantısı

Yakakent ilçesinin en meşhur lezzeti şüphesiz içli mantıdır. Mantıyı diğerlerinden ayıran en belirgin özellik ise içinin ceviz katılarak doldurulması olarak bilinir. Sarımsaklı yoğurtla yenen bu şahane lezzeti tatmanız mutlaka tavsiye edilir.

Malzemeler: 6 su bardağı un, 500 gr. kıyma, 2 orta boy soğan, 1 kase kıyılmış ceviz, köy yoğurdu veya süzme yoğurt, 3-4 yemek kaşığı tereyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber.

Hazırlanışı:

Un, su ve tuzdan hamur elde edilir. Biraz dinlendikten sonra hamur unlanmış tezgahta açılır. İrice kare kare kesilir. Kıyma, karabiber ,incecik doğranmış soğan ve tuzdan elde ettiğimiz harç iyicene yoğurulur ve karelerin ortasına koyulup üçgen şekilde kapatılır. İki elimizin baş parmağı ile hamurun uç kısmına harç ortaya çıkacak şekilde bastırılır. Hamurlar tuzlu suda haşlanır. Haşlanan mantılar iki ayrı servis tabağına alınır. Bir tanesi sarımsaklı yoğurtla karıştırılır. Diğerinin üzerine ceviz serpilir. Bolca tereyağı yakılıp ikisinin de üzerine gezdirilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.
X
X
X
X