Kaz Tiridi

Samsun’un Kavak ilçesine özgü kaz tiridi, asırlardır koruna gelmiş, Samsun’a ait bir lezzet örneğidir. Yapımı biraz meşakkatli olsa da mutlaka denenmesi gereken bir tariftir. Kazın kendi yağına batırılmış yufkalarıyla, özenle pişirilmiş kaz etini pilavla harmanlayarak yiyebildiğiniz, mükemmel damak tadı olan bir lezzet. Çok doyurucu aynı zamanda da çok lezzetli bir tarif olan kaz tiridini, kaz eti bulamadığınız takdirde doğal yağlı tavukla da deneyebilirsiniz.

Malzemeler:  1 adet bütün kaz, 300 gram bulgur, 600 gram kaz eti suyu, yeteri kadar yufka(pide), tuz.

Hazırlanışı: 

Temizlenen kazın deri ve bağırsak civarındaki yağları küçük küçük doğrayarak bir kapta eritin.

Bütün olarak haşladığınız kazın suyundan iki kepçe suyu ve tuzu bir kaseye alın.

Yufkaları dilim dilim keserek yağlı suya batırıp bir tepsiye dizin.

Kaz suyu ile pişen bulgur pilavını tepsiye dökün.

Üzerine eritilmiş kaz yağından gezdirin.

Kaz etini parçalara ayırarak pilavın üzerine koyun.

Yağlanmış yufka ile yiyin. Afiyet olsun…

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.
X
X
X
X