SAMSUN MUTFAĞI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.

Yakakent Mantısı

Yakakent ilçesinin en meşhur lezzeti şüphesiz içli mantıdır. Mantıyı diğerlerinden ayıran en belirgin özellik ise içinin ceviz katılarak doldurulması olarak bilinir. Sarımsaklı yoğurtla yenen bu şahane...
Devamını Görmek İçin Tıklayın

Vezirköprü-Oymaağaç Kuzu Kebabı

Oymaağaç oğlak kebabı, Vezirköprü’nün Oymaağaç Köyü’ne özgü bir kebaptır. Mayıs-Kasım ayları arasındaki oğlağın etinden yapılır. Hem soğuk hem sıcak olarak yenir. Kebabın en önemli özelliği oğlak...
Devamını Görmek İçin Tıklayın

Kaz Tiridi

Samsun’un Kavak ilçesine özgü kaz tiridi, asırlardır koruna gelmiş, Samsun’a ait bir lezzet örneğidir. Yapımı biraz meşakkatli olsa da mutlaka denenmesi gereken bir tariftir. Kazın kendi...
Devamını Görmek İçin Tıklayın

Çarşamba Usulü Fındıklı Kıvratma

Çarşamba kıvratması, envay çeşit lezzeti mutfağında bulunduran Samsun’un özel bir tatlısı. Geçmişi 1930’lu yıllara kadar dayanan Çarşamba kıvratması, 2018 yılında marka olarak tescil edildi. Bu tatlı...
Devamını Görmek İçin Tıklayın

Bafra Nokulu

Bafra Nokulu; mayalı hamurdan açılmış yufkanın içerisine ceviz, kuru üzüm, şeker karışımı konularak yapılan ve şerbetsiz baklava olarak da adlandırılan bir tatlı çeşididir. Diğer yörelerde üretilen...
Devamını Görmek İçin Tıklayın

Samsun Pidesi

Samsun mutfağı hamur işleri, keşkek ve tirit gibi yemekleriyle anılsa da kuşkusuz en önemli lezzetlerinden biri de pidelerdir. Samsun pidesinin ünü sadece bölgesine değil, tüm Türkiye’ye...
Devamını Görmek İçin Tıklayın
X
X
X
X