Malzemeler

1 kg Kara lahana

400 gr Kıyma

2 Orta boy soğan

Yarım bağ maydanoz

1 Çay bardağı pirinç

1 Yemek kaşığı domates salçası 

İsteğe göre karabiber, tuz

Yapılışı

Kara lahanaların sapları koparılır. Yıkandıktan sonra bütün olarak kaynamış suya atılıp 5-8 dakika haşlanıp, süzülür.

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanlar doğranır, ince ince kıyılmış maydanoz, kıyma, karabiber, tuz, domates salçası ve pirinç iyice karıştırılır, tuz ilave edildiğinde de iyice yoğrulur. Haşlanan lahanalar damarlı tarafı üste gelecek şekilde içine hazırlanan harçtan konularak sarılır. Bu şekilde  devam edilerek tencereye dizilir. Üzerine bir tabak konularak daha önceden kaynatılan su ilave edilir. Dolmaların bir parmak üstüne gelene kadar su ilave edilir. Yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir. İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.






Paylaş :

Detaylı bilgi ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Posta adresinizi ekleyin.