İÇİNDEKİLER

Karalahana 1 Kg
Kıyma 2 Yemek kaşığı
Kuru Soğan 2 Orta boy
Tereyağı 1 Yemek kaşığı 
İç yağı 1 Tatlı kaşığı
Kuru fasulye 1 Su bardağı 
Mısır yarması 1 Çay bardağı
Mısır unu 1 Çay bardağı 
Pul biber Yeteri kadar
Tuz Yeteri kadar 
Et suyu Yeteri kadar 

YAPILIŞI 

Tencerenin içine tereyağ ve iç yağı konur. Kıyma ve doğranmış soğan ilave edilerek kavrulur. Et suyu ilave edilir. Diğer tarafta karalahana temizlenip doğranır ve haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür. Bir gece önceden suya konan karafasulye haşlanır ve süzülür. Süzülen fasulye ve karalahana, mısır yarması (isteğe göre mısır yarması yerine bulgur) pul biber ve tuz harmanlanıp et suyunun içine eklenip  15 dk pişirilir. İçine mısır ununun kokusu gidince ateşten alınır.





Paylaş :

Detaylı bilgi ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Posta adresinizi ekleyin.